Volledig scherm
PREMIUM
Sinds 1 januari controleert een nieuw bureau binnen Eindhoven aanvragen voor jeugdzorg en voor Wmo-zorg (Wet maatschappelijke ondersteuning). Medewerkers kunnen de toevloed aan dossiers niet aan, waardoor een aantal Eindhovenaren nu zonder hulp zit. © Getty Images

Puinhoop bij beoordelen zorg in Eindhoven, gemeente erkent dat het helemaal mis gaat

EINDHOVEN - Sommige Eindhovenaren zitten al een maand zonder begeleiding doordat het nieuwe ‘servicebureau’ van de gemeente niet toekomt aan het verlengen van hun indicatie. Het gaat helemaal mis, erkent nu ook het Eindhovense college van B en W.

Het servicebureau komt om in het werk en heeft geen tijd heeft om nieuwe zorgaanvragen of verlengingen te beoordelen. De 47-jarige Antoine Brouwers is een van de gedupeerden. Hij krijgt al jaren begeleiding omdat hij autisme heeft en lijdt aan de ziekte van Bechterew. Zijn indicatie liep af op 30 april maar zijn aanvraag voor een verlenging blijft bij het servicebureau op de stapel liggen. Daardoor krijgt hij sinds 1 mei geen persoonsgebonden budget (pgb) meer uitbetaald. En dus zit hij zonder hulp. Het zou logisch zijn als de gemeente in zo’n geval de oude indicatie en de pgb-betaling zou laten doorlopen tot het servicebureau er wel aan toe komt. Maar dat gebeurt dus niet.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen