Volledig scherm
NXP. © ANP XTRA

Qualcomm, dat Eindhovens NXP wil, ook na gesprek tegen overname

EINDHOVEN - In een open brief aan rivaal Broadcom heeft het bestuur van Qualcomm, ook na een gesprek vrijdag tussen de twee besturen, de avances van Broadcom opnieuw afgewezen.

Broadcom wil het bod van 82 dollar per aandeel (121 miljard dollar) niet verder verhogen en daarom voelt Qualcomm zich nog steeds ondergewaardeerd. Chipbedrijf Qualcomm probeert zelf in een langdurige procedure branchegenoot NXP in Eindhoven over te nemen. Die overname kan in gevaar komen als het Broadcom lukt Qualcomm in te lijven.

Fusie

Het bestuur van Qualcomm is in de brief niet helemaal negatief over het gesprek. Daarin heeft Broadcom de bereidheid getoond bij een fusie onderdelen uit te sluiten, die moeilijk liggen bij de autoriteiten in de VS, Europa en China. Minder is Qualcomm te spreken over de weigering duidelijkheid te scheppen wat Broadcom na een overname doet met de licentietak van Qualcomm. 

Qualcomm verklaart alles te doen om de waarde van het bedrijf te vergroten, 'of dit nu is door onze groei door te zetten of door de verkoop van het bedrijf', aldus de brief. Het bedrijf staat open voor nieuwe gesprekken, mits die gaan over een voorstel dat recht doet aan de echte waarde van het bedrijf.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven