De Al Fourqaan moskee aan de Otterstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De Al Fourqaan moskee aan de Otterstraat. © Jurriaan Balke/DCI Media

Raad Eindhoven bespreekt dinsdag moskeebrief

EINDHOVEN - De Eindhovense raad bespreekt dinsdagavond de moskeebrief-kwestie en de vraag of de huidige burgemeester in september 2016 hier goed mee is omgegaan of niet.

Het onderwerp is op verzoek van oppositiepartij LPF en raadslid Mary-Ann Schreurs op de agenda gezet. Ze vinden dat Jorritsma teveel zelf wil bepalen en raadsleden te weinig ruimte laat om het college te controleren. Dinsdagavond zal het ook gaan over de ‘motie van bijscholing’, een bijscholingscursus ‘democratische rechten’ aan het adres van Jorritsma, waar de twee eerder mee kwamen. De meeste partijen vinden dat ze daarmee veel te ver zijn gegaan.

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven