Volledig scherm
Eindhovense (ex-)daklozen aan het werk zetten, is de inzet van project Echt Werken.

Raad Eindhoven wil uitleg over daklozenproject

EINDHOVEN – De gemeenteraadsfracties van PvdA, CDA, Samen Eindhoven en OuderenAppèl hebben in brieven aan het college van B en W van Eindhoven om opheldering gevraagd over de financiële gang van zaken rond het daklozenproject Echt Werken.

De raadsfracties zijn verbolgen over het wegvloeien van honderdduizenden euro's via een ingehuurd bureau. De PvdA wil op korte termijn tekst en uitleg van wethouder Lenie Scholten (GroenLinks). Aanleiding is een artikel in ED van vrijdag over mogelijk oneigenlijk gebruik van gemeentelijke subsidie voor dit project, bedoeld om daklozen aan het werk te zetten.

"Dat geld was niet bedoeld om een bedrijfje overeind te houden", zegt CDA-raadslid Ibrahim Wijbenga. Hij diende vrijdag een reeks schriftelijke vragen in bij het college, net als Kees Rijnders (Samen Eindhoven), gesteund door de LPF-fractie.

De PvdA blijkt in juni al bij een ambtenaar aan de bel te hebben getrokken naar aanleiding van signalen over financiële onrechtmatigheden in dit project. "Wij hadden vernomen dat voor 400.000 euro geen concrete tegenprestatie is geleverd door Buro Andersom. Maar we hebben nog altijd geen antwoord gekregen op onze vragen", aldus PvdA-raadslid Hafid Bouteibi.

De gemeente verleende in september vorig jaar 630.000 euro subsidie aan stichting De Boei voor het activeren van daklozen, gedurende anderhalf jaar. Het door De Boei weer ingehuurde Buro Andersom bleek in maart in geldnood; het geld was al op.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen