Eva de Bruijn, Jorien Migchielsen en Remco van Dooren (vlnr) willen basisschoolleerlingen meer bij de politiek betrekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Eva de Bruijn, Jorien Migchielsen en Remco van Dooren (vlnr) willen basisschoolleerlingen meer bij de politiek betrekken. © Michel Theeuwen

Raadsleden Eindhoven: ‘jeugd en politiek dichter bij elkaar brengen'

EINDHOVEN - Basisschoolleerlingen, scholieren en jongeren moeten vaker hun zegje kunnen doen over het gemeentelijk beleid. Daarom komen D66, CDA, GroenLinks en SP in de gemeenteraad van Eindhoven met voorstellen voor een vragenuurtje voor schoolklassen, een jeugdraad en jongerenambassadeurs.

 1. Weg uit het saaie klaslokaal: leren kan ook creatief zijn, bewijzen Eindhovense ontwerpers en scholieren Sint-Lucas

  Weg uit het saaie klaslokaal: leren kan ook creatief zijn, bewijzen Eindhoven­se ontwerpers en scholieren Sint-Lu­cas

  EINDHOVEN - Leren kan creatief zijn. Maar niet als je stil moet zitten in de klas. ,,Een platte rekensom blijft niet in het geheugen van leerlingen plakken”, zegt Mitchell Jacobs, oprichter van de Eindhovense ontwerpstudio Tast. ,,Het gaat erom dat ze kennis opdoen in de echte wereld.” Hij vertelt vrijdag over nieuwe manieren van leren tijdens een themadag in de Kazerne in Eindhoven.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven