Volledig scherm
Zijkant van het Stadhuis met de Rietveld abri. © Vorm007 Ed

Raadsvragen over bushokje Rietveld

EINDHOVEN - De D66-fractie in de gemeenteraad van Eindhoven heeft vragen gesteld over het stopzetten van de subsidie aan de stichting Het bushokje van Rietveld.

Stichting Het bushokje van Rietveld, die sinds 1990 het beheer heeft over de abri aan de Wal in Eindhoven, dreigt de subsidie van 4500 euro mis te gaan lopen. Dat riep gisteren onmiddellijk reacties op. De stichting houdt kleine maar betekenisvolle exposities in het bushokje. De aanvraag bij de Stichting Cultuur Eindhoven is afgewezen omdat er onvoldoende zou gebeuren op het gebied van publieksbereik en meerwaarde voor de stad.

D66 wil weten van het college wat de gemeente voorheeft met de abri en vraagt zich ook af of het werk van de beroemde Nederlandse architect en meubelmaker niet behouden moet blijven voor de stad Eindhoven. Op Facebook is intussen een actie gestart om de benodigde 4500 euro bij elkaar te leggen en kunstenaar Rik van Iersel heeft reeds aangegeven bereid te zijn het bushokje desnoods te willen kraken om het zo te behouden. Hij haalt zaterdag in ieder geval zijn kunstwerken weg uit de abri.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven