Volledig scherm
PREMIUM
Parkforum wordt gebruikt door motoren om lekker bochtjes te maken. © foto meulenhof/Bert Jansen

Racen in Meerhoven: Eindhovense buurt is ‘rondje Park Forum’ spuugzat

EINDHOVEN - Bewoners van de Eindhovense wijk Meerhoven hebben er hun buik van vol: zodra het een beetje lekker weer wordt, worden zij ’s avonds en in het weekend geplaagd door het geronk van motoren die een ‘sportief rondje Park Forum’ doen.  

De wegen met hun scherpe bochten en lussen vormen een uitdagend racecircuit voor motorrijders. Vooral op zwoele zomeravonden en in de weekends zakken groepen motorrijders af naar de Eindhovense Vinexwijk om er op hoge snelheid hun rondjes te draaien. De maximumsnelheid is er 50, maar dat is een papieren werkelijkheid. ‘De TT van Meerhoven is in volle gang zo te horen’, meldt een bewoner op de Facebookpagina Meerhoven Ontmoet Elkaar. ‘En niet eventjes, de hele middag al’, moppert een ander. Het is niet alleen het geluid waar veel bewoners zich aan storen: het racegedrag levert volgens hen ook gevaarlijke verkeerssituaties op, bijvoorbeeld bij inhaalmanoeuvres. 

  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven