TU/e
Volledig scherm
TU/e © ED

RADAR spant zaak aan over beleid TU/e voor vrouwen

EINDHOVEN - Anti-discriminatiebureau RADAR spant een zaak aan over het nieuwe TU/e-beleid dat moet leiden tot meer vrouwen in wetenschappelijke functies. Toch is RADAR niet per se tegen dat beleid. ,,Wij willen duidelijkheid.”

Het recente beleid van de TU/e heeft landelijk geleid tot 49 klachten bij RADAR en soortgelijke instellingen over discriminatie op grond van sekse. De universiteit stelt de komende vijf jaar in totaal maximaal 150 vacatures in eerste instantie zes maanden lang alleen open voor vrouwen. Als ze daarna niet vervuld zijn, kunnen ook mannen solliciteren. Het gaat daarbij om hoogleraren, universitair hoofddocenten en universitair docenten.

Loffelijk streven

RADAR-Directeur Cyriel Triesscheijn is niet per se tegen de maatregel van de TU/e. Toch heeft zijn instelling naar aanleiding van de klachten de kwestie aangekaart bij het College voor de Rechten van de Mens, dat de zaak op 4 november behandelt. ,,Het markante in deze procedure is dat de TU/e op zich een loffelijk streven heeft om achterstelling van vrouwen tegen te gaan”, zegt Triesscheijn. ,,Als je kijkt naar ondervertegenwoordiging van vrouwen in bepaalde posities is het heel legitiem dat geprobeerd wordt daar echt verandering in aan te brengen. Wij staan niet tegenover de TU/e. Tegelijk levert de nu genomen maatregel spanning op met de wet, want het is een onderscheid op grond van sekse. Het is een enerzijds anderzijds-verhaal en het College is ingesteld om hierover uitspraak te doen. We hopen op duidelijkheid.”

Quote

Bij technische studies ligt het aantal vrouwen veel lager dan mannen. Dat is een eigen keuze van vrouwen.

Harmen Visser, Diende klacht in bij RADAR

De klachten over het TU-beleid kwamen voor zover Triesscheijn weet van 49 individuele klagers. Een van hen is Eindhovenaar Harmen Visser, die in juli zijn studie werktuigbouwkunde aan de TU/e heeft afgerond. ,,Het lijkt erop dat de TU/e streeft naar evenveel mannelijk als vrouwelijk wetenschappelijk personeel, maar dat is geen realistische en logische eis. Bij technische studies ligt het aantal vrouwen veel lager dan mannen. Dat is een eigen keuze van vrouwen. Ik geloof niet dat dat komt door discriminatie, die tegengegaan moet worden met zo’n draconisch beleid als dit”, stelt Visser.

Basisscholen

Volgens de Eindhovenaar ,,lijkt er een algehele consensus te zijn dat mannen de overhand hebben en dat vrouwen gediscrimineerd worden, maar volgens mij is dat niet altijd zo. Vandaar dat ik een melding heb gemaakt van het TU/e-beleid en dat ik wil dat het wordt ingetrokken.”

Visser - die zelf geen baan bij de TU/e ambieert - trekt een vergelijking met het tekort aan mannelijke leerkrachten op basisscholen. ,,Als daarvoor een maatregel zou komen zoals de TU/e die neemt, zou dat niet mogen.”

ED-verslaggever Jelle Krekels vroeg zich af of vrouwen op de universiteit zichzelf geen excuustruus vinden?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven