Volledig scherm
Strijp S in Eindhoven vanuit de lucht, januari 2012. Foto Ronald Otter

Randen Strijp-S krijgen steeds meer vorm

EINDHOVEN - Strijp-S was door zijn gesloten verleden nog altijd een beetje een eiland in de stad Eindhoven. Nu de Kastanjelaan weer open is voor verkeer en de inrichting van het Strijps Bultje wordt aangepakt, wordt ook de verbinding met de omliggende wijken duidelijker zichtbaar.

De Kastanjelaan is sinds enkele dagen weer open voor al het verkeer. De brede asfaltweg van vroeger is veranderd in een boulevard met een brede middenberm. Met een aantal doorgangen voor fietsers zijn de verbindingen tussen Strijp-S en de tegenovergelegen wijk Schoot verbeterd. "Een belangrijke doelstelling voor ons is dat er om Strijp-S geen rafelranden ontstaan, dat we ook oog hebben voor de aansluiting op de omgeving", licht programmamanager Alwin Beernink toe. "Die infrastructuur begint nu vorm te krijgen."

Zo stak de rommelige situatie onder het viaduct van de Beukenlaan – het Strijps Bultje – tot voor kort schril af tegen de vernieuwde Torenallee. De fietsverbinding van de Torenallee naar de Beukenlaan en de Zwaanstraat liep bovendien nog dood. "Door betere verlichting proberen we ook het veiligheidsgevoel van mensen te verbeteren. Al heeft dat ook veel te maken met hoeveel mensen er op zo'n plek langs komen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven