Volledig scherm
Een Syrische glasblazer op DDW © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Randstad flirt met Dutch Design Week

EINDHOVEN - De voorbije editie van de DDW in Eindhoven heeft 335.000 bezoekers getrokken, een record. Andere steden willen graag een graantje meepikken.

Weer wisten dit jaar meer bezoekers de Dutch Design Week te vinden; dit jaar trok het designevenement in Eindhoven 335.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er omstreeks 295.000. De Design Academy Eindhoven ontving in totaal 51.000 bezoekers en ook dat is een record.

Martijn Paulen, die voor de vijfde keer de DDW leidde, kijkt zeer tevreden terug op de voorbije week: ,,Niet zozeer vanwege het grote aantal bezoekers, wat natuurlijk heel fijn is, maar vooral vanwege de goede resultaten die er zijn geboekt tussen designers en bedrijven en tussen designers en media. Het heeft echt heel veel opgeleverd, zo hoor ik terug van ontwerpers. En ook voor het bedrijfsleven is dit een topweek. Zo waren alle hotelkamers de hele week mudvol en was er geen perssinaasappel meer te krijgen. Dat zegt iets."

Quote

De DDW als zodanig hoort en blijft in Eindhoven

Martijn Paulen, directeur DDW

900 persaccreditaties

De voorbije week werden ruim 900 persaccreditaties aangevraagd, tegen 750 vorig jaar. ,,Vooral uit België, Duitsland, Frankrijk en Engeland afkomstig, maar ook journalisten uit Vietnam en Amerika waren van de partij", aldus Rafaella Vandermühlen van de DDW.

Van de ruim 300.000 bezoekers, kwam achttien procent uit het buitenland, tegen twaalf procent vorig jaar. Dat is volgens Vandermühlen onder meer te danken aan het - sterk internationale - programma van het World Design Event, dat dit jaar parallel aan de DDW werd gehouden.

,,Vooral 'Antenna', een evenement op de eerste dag, waar een keur aan buitenlandse jonge talenten hun projecten liet zien, bleek een voltreffer; iedereen was daar diep van onder de indruk en daar wil ik dan ook zeker mee door", zegt Paulen.

Rotterdam en Amsterdam zijn zeer geïnteresseerd in het Eindhovense designevenement, vertelt Paulen. Zij willen graag delen van het DDW-programma in die steden brengen. ,,En dat flirten gebeurde zelfs op vrij hoog gemeentelijk niveau", aldus Paulen, maar: ,,De DDW hoort bij Eindhoven en blijft hier. Natuurlijk willen we door het jaar heen graag dingen doen in andere steden, ook in Helmond trouwens, maar de DDW als zodanig hoort en blijft in Eindhoven." De DDW-organisatie houdt vast aan de drie gebieden waar de designevenementen plaatsvinden: het centrum, het Strijp-gebied en Sectie C. Paulen: ,,Dat heeft prima gewerkt, alleen moet het Evoluon onderdeel worden van de week. Volgend jaar gaat dat gebeuren."

Volledig scherm
Er viel weer van alles te zien op DDW © Fotopersburo van de Meulenhof bv
Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv
Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven