Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © RV

Rechtbank houdt ripdealers Veldhoven die opkwamen voor hun nichtje’ in de cel

DEN BOSCH - Twee mannen die een Eindhovense drugsdealer onder handen zouden hebben genomen, zeggen dat ze hem niet wilden beroven. De man had iets verkocht aan een minderjarig nichtje en dat pikten ze niet.

Het gebeurde eind vorig jaar in Veldhoven. Twee mannen maakten een afspraak met een dealer. Toen deze op kwam dagen, werd hij flink te grazen genomen. Hij kreeg klappen tegen zijn hoofd met een honkbalknuppel, Ze trokken hem zijn auto in, pinden hem vast, hielden een mes tegen zijn keel en sneden er mee in zijn hand. De mannen zouden zijn tasje en zijn telefoon hebben gestolen. Het was hen om zijn geld en/of drugs te doen, zo vermoedt het OM.

Telefoon met dealerafspraken

Quote

Een tweede verdachte zegt dat hij helemaal niets fouts heeft gedaan; hij stond er bij en hij keek er naar.

Absoluut niet waar, zegt een 50-jarige verdachte. Zijn nichtje had drugs gekocht of gekregen en dat vond hij onacceptabel. Hij wilde de man er op aanspreken maar deze zou juist hem hebben aangevlogen. Toen sloeg hij inderdaad terug, maar dat was uit zelfverdediging. Tijdens de worsteling was een telefoon op de grond gevallen en die had hij opgepakt. Niet om deze buit te maken, maar daarin stonden dealers-afspraken en daar wilde hij mee naar de politie. Een tweede verdachte (38) uit Veldhoven zegt dat hij helemaal niets fouts heeft gedaan; hij stond er bij en hij keek er naar.

Advocaten Marlieke van de Laar en Ton van den Biezenbos hadden -schriftelijk- vrijlating uit voorarrest gevraagd. Van de Laar wees op zelfverdedigingsrecht van haar cliënt. De twee mannen zouden eigenlijk donderdag berecht worden, maar dat wordt zeker drie maanden uitgesteld. De advocaten vonden het niet billijk dat ze al die tijd buiten hun schuld in de verslechterde omstandigheden van de cel moeten blijven zitten. De rechtbank zag dat anders en houdt ze binnen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven