Volledig scherm
© ANP XTRA

Rechtbank wil behandeling voor jongen uit Sint Oedenrode die neppistool trok toen politie hem aanhield

DEN BOSCH - De rechtbank stuurt Robin D. uit Sint-Oedenrode niet terug naar de cel, maar geeft hem wel bijna een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ze vindt de jongeman (19) schuldig aan twee bedreigingen en diefstal. Hij moet zich laten behandelen.

In maart dit jaar hield de politie hem aan omdat hij te hard reed. Hij trok een neppistool en ging er met een razende vaart vandoor. Daarmee bracht hij niet alleen de agente in gevaar. Maar ook nam hij een groot risico met dat wapen: dat had tot ernstige escalaties kunnen leiden als de politie het niet meteen zou herkennen.

Een maand later bedreigde hij een leeftijdgenoot, eerst met berichten en later wachtte hij hem op. Ook tankte hij een paar keer zonder te betalen. De rechtbank noemt zijn gedrag verwerpelijk.

Robin krijgt 270 dagen cel, waarvan 159 voorwaardelijk. Dat eerste deel heeft hij al in voorarrest uitgezeten. DE rechtbank legt hem flink wat voorwaarden op. Hij krijgt een meldingsplicht en moet zich onder toezicht stellen van de Reclassering. De Reinier van Arkelstichting gaat hem behandelen met zo nodig ook een afkicktraject. De agente verdient 550 euro smartengeld.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven