Mike Weerts en model/presentatrice Nicky Opheij gingen maandag met een Volkswagenbusje langs de grote steden in Brabant om aandacht te vragen voor de cultuursector in Brabant. Ze begonnen bij het Speelhuis in Helmond.
Volledig scherm
Mike Weerts en model/presentatrice Nicky Opheij gingen maandag met een Volkswagenbusje langs de grote steden in Brabant om aandacht te vragen voor de cultuursector in Brabant. Ze begonnen bij het Speelhuis in Helmond. © René Manders/DCI Media

Reddingsactie voor Brabantse cultuurmakers: ‘De nood is hoog, de reserves op’

EINDHOVEN - In Brabant werken zo’n 15.000 zzp’ers in de culturele sector. Door de coronamaatregelen zagen velen van hen hun inkomsten verdampen. Tijd voor actie, vond de Eindhovense acteur Mike Weerts. 

  1. Deze Eindhovenaar tovert Usine om tot Café Restaurant Eindhoven: 'Thema, vorm en mentaliteit moeten kloppen’
    PREMIUM

    Deze Eindho­venaar tovert Usine om tot Café Restaurant Eindhoven: 'Thema, vorm en mentali­teit moeten kloppen’

    EINDHOVEN - Rob Bongers heeft het met zijn team van Horeca Development allemaal bedacht. Ze werkten voor het Muziekgebouw in Eindhoven, café De Vooruitgang, de Coffeelab-keten, maar ook voor internationale hotelketens, horeca in de Efteling en theaters zoals aan de Parade in Den Bosch. Inmiddels adviseert het Eindhovense bureau zelfs bij de ontwikkeling van stedelijke gebieden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven