Volledig scherm
Refresco © Ronald Otter

Refresco Maarheeze krijgt 75.000 euro boete

MAARHEEZE - Refresco krijgt een boete van 75.000 euro, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk.  De rechtbank in Den Bosch legt de straf op omdat het frisdrankbedrijf uit Maarheeze twee keer te zuur water loosde op het riool en twee keer een milieu-incident niet meteen meldde aan de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. 

De officier van justitie noemde dat twee weken geleden ontzettend klungelig en hardleers en eiste precies de straf die de rechtbank nu oplegt. Een vertegenwoordiger van het bedrijf vertelde de rechtbank toen dat er lessen waren geleerd en aanpassingen doorgevoerd. Het zou niet meer gebeuren, stelde hij.

  1. Verkorte Lichtjesroute uit Eindhoven voor vijfde keer in Bayeux
    PREMIUM

    Verkorte Lichtjes­rou­te uit Eindhoven voor vijfde keer in Bayeux

    EINDHOVEN - We halen er altijd het bevrijdingsvuur, en een keer in de vijf of tien jaar geeft Eindhoven letterlijk iets terug aan de Franse stad Bayeux. ,,Ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van D-Day, de landing van de geallieerden bij Bayeux, brengen wij het licht, dat symbool staat voor de warmte van onze vriendschapsband, naar Normandië", filosofeert voorzitter Ivo Baijens van de Eindhovense Lichtjesroute.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven