Volledig scherm
Eindhoven - Park Hillaria in de regen © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Regen treft IJzeren
Man en park Hilaria

EINDHOVEN - Wat minder drukte op de camping, op Park Hilaria, bij de zwemplas. De weinig stralende zomer, heeft zo zijn invloed.

Vier dagen lang was de afgelopen week het hek rond natuurbad De IJzeren Man in Eindhoven dicht. ,,Eigenlijk ligt het bad al sinds 20 juni stil. Dat is redelijk lang voor in de zomer. Wij gaan pas open als het twintig graden of warmer is. Alleen in juli hebben we twee leuke dagen gehad", zegt exploitant Bart François van De IJzeren Man. ,,Maar we hebben wel een goed voorjaar gehad, dus we hebben niet per definitie een slecht seizoen."

De rust die heerst bij het Eindhovense natuurbad, is ook terug te vinden in de binnenstad. ,,Maar dat komt eerder door de vakanties. Daardoor is het niet druk in de Eindhovense binnenstad, maar in de rest van Nederland ook niet denk ik", zegt Bart Meijer, voorzitter van de Winkeliersvereniging Binnenstad. ,,Over het weer hebben we niet te klagen. Als de mussen van het dak vallen is het voor winkeliers niet goed en als het pijpenstelen regent  ook niet. Maar zoveel regent het nu niet", stelt Meijer. 

Quote

De camping is niet helemaal leeg hoor, we zitten voor zestig procent vol.

Magda Schoolmeesters.

Daar is Mariola Scheepstra van Park Hilaria in Eindhoven het dan weer niet helemaal mee eens. ,,Vorig jaar hadden we één verregende dag, dit jaar al twee. De invloed van het weer is voor ons niet positief. Het hoeft voor ons niet warm te zijn, maar als het regent kunnen veel kermisattracties niet draaien. Wel vanwege de veiligheid, maar het is de vraag in hoeverre het nog comfortabel is om in de regen in het reuzenrad te gaan zitten."

Op camping De Somerense Vennen in Someren zitten de gasten er comfortabel genoeg bij, stelt Magda Schoolmeesters. ,,Het is hier gezien het weer een beetje rustiger dan normaal. Wij missen de mensen die op weg naar huis, na een lange vakantie in het buitenland, hier nog even een paar dagen hun tent opzetten. Maar de camping is niet helemaal leeg hoor, we zitten voor zestig procent vol. Vooral de luxere kampeerplaatsen zijn bezet", aldus Schoolmeesters. ,,Veel mensen boeken van tevoren bij ons." Datzelfde geluid klinkt bij camping De Paal in Bergeijk. ,,Het is hier helemaal volgeboekt, we hebben niks te klagen. volgens mij is dat bij veel campings in de omgeving zo", zegt Linda Bax van De Paal.

ZIE OOK: We hebben het dieptepunt van de zomer bereikt

In samenwerking met indebuurt Eindhoven