Te koop, huis in Eindhoven (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Te koop, huis in Eindhoven (archieffoto) © DCI Media

Regio Eindhoven loopt ook twee weken voor op de woningmarkt

EINDHOVEN - Brabant was twee weken eerder met de corona-crisis. Die ‘voorsprong’ lijkt de regio Eindhoven ook te hebben op de woningmarkt. Na een aanvankelijke dip in de verkopen, na carnaval, toen (ver)kopers hun adem inhielden, trekt de markt in maart ‘opmerkelijk’ hard aan, zegt voorzitter Debbie Mels van de regio-NVM. 

Debbie Mels, voorzitter van de regionale afdeling NVM Eindhoven-Helmond en makelaar bij het eigen kantoor Mels Lommers Makelaars in Eindhoven.
Volledig scherm
Debbie Mels, voorzitter van de regionale afdeling NVM Eindhoven-Helmond en makelaar bij het eigen kantoor Mels Lommers Makelaars in Eindhoven. © NVM

Landelijk constateert de belangenvereniging van makelaars dat er in de laatste twee weken van maart 12 procent minder huizen zijn verkocht. Maar in Eindhoven en de omliggende gemeenten is die daling al eerder geweest, na carnaval, toen de eerste corona-patiënten én maatregelen in het nieuws kwamen. ,,Wij zijn inmiddels aan het opkrabbelen", constateert makelaar Mels. ,,Je ziet dan ook een opmerkelijke stijging van het aanbod en het aantal verkopen, in Eindhoven en omgeving zelfs met 29 procent, in de hele regio met 15 procent. De prijzen zijn wel licht gedaald, met 1,3 procent, na 16 maart. Maar woningen kosten nog altijd ruim 10 procent meer dan een jaar geleden. En we zien in de prijsklasse tot 350.000 euro ook nog steeds dat er overboden wordt.” 

Wel komt nog maar de helft van het aantal kopers kijken, zegt zij. ,,Zag je eerst 25 tot 30 aanvragen, nu nog maar 10 of 15. Maar dat is toch voldoende om goed te verkopen; je hebt immers maar één koper nodig en de vraag naar woningen is nog steeds groot. Misschien dat de verkooptijd wel wat langer zal zijn", aldus Mels, die behalve NVM-voorzitter zelf ook makelaar is bij haar eigen kantoor Mels Lommers Makelaars in Eindhoven. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven