Volledig scherm
stockadr klimaat windenergie zonnepaneel energie duurzaam windmolen zonnepanelen duurzaamheid milieu © Thinkstock

Regionale ontbijtsessie ondernemers in Geldrop over duurzaam investeren

GELDROP - Duurzaam investeren is niet alleen hard nodig, het loont ook. Dat is het thema van een informatiebijeenkomst op woensdag 10 oktober - landelijk de Dag van de Duurzaamheid - in Geldrop. 

De ontbijtsessie is bestemd voor ondernemers die mee willen helpen de CO2-uitstoot te verminderen. De organisatie is in handen van Henrico van den Boomen van EigenEnergie.net. 

Van den Boomen is bekend van onder meer de energiecoöperatie in Best en de energieopwekkende gevels bij het socialewoningbouwproject De Willem en De Zwijger, ook in Best. Aanleiding voor de bijeenkomst is de brief die de Eindhovense wethouder Jan van der Meer aan 250 ondernemers schreef om hen uit te dagen meer zonnepanelen te installeren. In de uitnodiging schrijft Van den Boomen dat er een 'flinke opgave' ligt in de energietransie. Maar hij benadrukt ook dat er kansen liggen voor ondernemers. Bovendien is er ook zogenaamde SDE+-subsidie van het rijk. Die moet deze maand aangevraagd worden. 

Volledig scherm
Henrico van den Boomen van EigenEnergie.net. FOTO Tom Valstar © Tom Valstar

De bijeenkomst die om 8.00 uur begint, is in het gebouw van EigenEnergie.net aan de Spaarpot 20 in Geldrop. De sprekers zijn de ondernemers Jan van Hout (Van Hout Installaties Veldhoven) en Van den Boomen, architect Harold van de Ven (NBA Best), Jan van Mourik (VNO/NCW), Caspar Ulijn (ZND/Nedicom en het Eindhovense Collectief Duurzame Daken) en Charles Smeets (Nederland Opgewekt Utrecht). 

Aanmelden voor de sessie kan via de site van EigenEnergie.net

In samenwerking met indebuurt Eindhoven