Withlocals Live: een workshop pasta koken met Nico vanuit Rome.
Volledig scherm
Withlocals Live: een workshop pasta koken met Nico vanuit Rome. © Withlocals

Reisplatform uit Eindhoven zoekt uitweg in coronatijdperk: online pasta kookworkshop met Nico uit Rome

EINDHOVEN - Nu er niet meer wordt gereisd gooit het Eindhovense reisplatform Withlocals het over een andere boeg: het biedt online ervaringen aan, zoals een pasta kookworkshop met lokale gids Nico vanuit Rome.

De eerste test met een livestream via Facebook was een daverend succes, vertelt directeur Matthijs Keij. Honderden mensen volgden de workshop.

Het nieuwe platform Withlocals Live gaat nu van start met het aanbod van 15 ervaringen door tien gidsen in tien verschillende steden.  

Het idee van de kookworkshop is dat gezinnen of vriendengroepen thuis vanuit de eigen keuken koken volgens het recept dat door de lokale gids stap voor stap wordt toegelicht.

Keij denkt wel dat er behoefte aan is.,,We krijgen vragen van een groep vrienden die elke vrijdag uit eten gingen en dat nu niet meer kunnen. Voor bedrijven kan het helpen om medewerkers die nu thuiswerken toch bij elkaar te laten komen.”

Geschiedenis vanuit Berlijn

Andere 'live ervaringen’ die Withlocals aanbiedt zijn bijvoorbeeld  het ontdekken van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog via een gids die live met de auto door Berlijn rijdt en een schattenjacht die kinderen thuis kunnen doen.

In de komende periode wordt het aanbod uitgebreid. Withlocals bestaat zes jaar. Het groeide in de afgelopen jaren hard met een toenemend aanbod van tours door lokale gidsen over de hele wereld. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven