Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Reizigersoverleg Brabant tégen schrappen van eerste bus in nieuwe dienstregeling

EINDHOVEN - Het Reizigersoverleg Brabant verzet zich tegen het schrappen door Hermes van vroege bussen op tien lijnen in Zuidoost-Brabant, vanaf 11 december.

Als die zondag de nieuwe dienstregeling van start gaat, vervallen de allereerste ritten op de lijnen 2 tot en met 7 én 12, 15, 17 en 19. De eerste bussen op deze lijnen vertrekken nu veelal rond 6.00 uur en komen een halfuur later op het station aan. In de nieuwe dienstregeling gaan de eerste bussen dan pas van start.

Het Reizigersoverleg Brabant voorziet dat mensen die vroeg van huis moeten, hierdoor in de problemen zullen raken. Bovendien maakt het de ochtendspits in het openbaar vervoer nóg drukker dan die nu al is.

Het Reizigersoverleg heeft er bij Hermes op aangedrongen om de voorgenomen wijzigingen terug te draaien. Ook komt het overleg met een kostenbesparende oplossing: lijn 407 naar de High Tech Campus in Eindhoven zit in de nieuwe dienstregeling te ruim in zijn jasje. Tussen 10.00 en 15.00 uur is het volgens het gebruikersplatform niet nodig om elk kwartier een bus hierheen te laten rijden. Een reactie op zijn advies heeft het overleg nog niet ontvangen, laat een woordvoerster weten. Hermes kan of wil nog niet reageren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven