Volledig scherm
Pegida-betoging Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Relschopper Pegida-demonstratie in Eindhoven meldt zich bij politie na delen foto's

EINDHOVEN - De eerste van de dertien relschoppers bij de Pegida-demonstratie van wie de politie herkenbare foto's online heeft geplaatst, heeft zich gemeld. Het gaat om een minderjarige jongen uit Eindhoven.

Dat meldt de politie woensdagochtend. Ook van een andere verdachte is de identiteit inmiddels bekend. Na enkele tips weet de politie wie hij is.

De demonstratie van anti-islambeweging Pegida liep op 26 mei totaal uit de hand. Om ervoor te zorgen dat relschoppers zichzelf melden, zette de politie maandag een aantal herkenbare foto's online. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen tegen de politie en Pegida-leden, vlakbij de Al-Fourqaan-moskee aan de Otterstraat.

Stenen

De Mobiele Eenheid moest de demonstratie op zondag 26 mei nabij de Al-Fourqaan-moskee aan de Otterstraat in Eindhoven afbreken, omdat een grote groep jongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. Tijdens die rellen arresteerde de politie al tien relschoppers in de leeftijd van 14 jaar tot en met 32 jaar.

Ook nadien hebben enkele bijeenkomsten van Pegida tot opstootjes geleid in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven