Volledig scherm
PREMIUM
Glaslaboratorium TY op Strijp-T in Eindhoven is het volgende gebouw dat onderhanden wordt genomen door eigenaar GEVA BV. © FotoMeulenhof

Renovatie Glaslaboratorium op Strijp-T in Eindhoven zonder glasbedrijf

EINDHOVEN - Het laatste deel van gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven wordt in april opgeleverd. Aan de volgende stap wordt inmiddels hard gewerkt: het plan voor renovatie van het monumentale Glaslaboratorium TY is bijna klaar. Daar is géén plaats voor de voortzetting van de activiteiten van Philips' glasbedrijf GSP.

Het Glaslaboratorium wordt volgens het plan in ere hersteld, ook de karakteristieke glazen gevel. Binnen zal waarschijnlijk plaats zijn voor één of twee grote huurders. Eigenaar GEVA BV onderhandelt momenteel met enkele serieuze partijen die in de zogenaamde glaskathedraal willen trekken, zegt woordvoerder Boudie Hoogedeure.

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven