Restaurant Fifth in Eindhoven: hotspot voor alle zintuigen
RecensieChef Ralph Drost van restaurant Fifth in Eindhoven serveert een fijne lunch. Eerlijke gerechten met een speels zomers tintje. Zeer welkom op deze steenkoude en winderige dag. Beoordeling 7,8.
Van oudsher zorgden de Nutsbedrijven Regio Eindhoven (NRE) op het oude fabrieksterrein voor behaaglijke warmte in huis. In 2019 is één van de oude panden omgetoverd tot horecagelegenheid Fifth. De naam is ontleend aan het oude fabrieksnummer. Het pand is indrukwekkend gerestaureerd. Ruwe industriële bouw, afgewisseld met een modern interieur. Van evenement, muziekfestival of theater, bij Fifth is altijd wel wat te beleven. ‘The main’ is het hart van de zaak waar je ’s morgens vroeg voor een ontbijtje, een lunch en diner terechtkunt. De fraaie ronde bar nodigt uit om een cocktail te bestellen. Knusse hoekjes met fluwelen banken om regelmatig naar liveoptredens te kijken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
PREMIUM
Deze dingen moet PSV koesteren en verbeteren om in Glasgow een stap naar de jackpot te zetten
Zinderend, meeslepend en ongelooflijk tegelijk was het wat er dinsdagavond in het Philips Stadion gebeurde. De tweestrijd tegen AS Monaco draaide de afgelopen week uit op een voor PSV even absurde als prettige climax, omdat er in eigen huis met 3-2 werd gewonnen. Er ging een aantal dingen goed, anders had PSV het natuurlijk niet gered, maar er valt voor PSV ook enorm veel te verbeteren om volgende week in Glasgow beter voor de dag te komen. -
PREMIUMRecensie
Het is geen straf om Trees over de vloer te krijgen
‘Trees voor Thuis’, het twee sterrenmenu van De Treeswijkhoeve in Waalre, blijkt het antwoord op die vervelende coronadagen. Chef Dick Middelweerd tovert een bord vol kostelijke lente. Beoordeling: 8,2. -
PREMIUMRecensie
Liefhebber van vlees kan watertanden bij Giornale in Eindhoven
Chef-kok Kevin Penris van restaurant Giornale snijdt het vlees zelf uit en heeft daarmee een uitstekende controle op de kwaliteit. En dat is te proeven! Beoordeling 7,9.
-
PREMIUMRecensie
Bij Truffelaer in Veldhoven ga je echt niet met een lege maag van tafel
Gebraden hoenderborst, daarna lamsstoof met couscous. Restaurant Truffelaer in Veldhoven serveert vandaag heerlijke vleesgerechten. Een tip: las wel een pauze in voordat je aan het nagerecht begint. Beoordeling: 7,5. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
PREMIUM
Ruud van Nistelrooij is na een intens voetbalgevecht van PSV dolgelukkig: ‘Dit is niet alleen mazzel’
PSV-trainer Ruud van Nistelrooij moest na afloop van het zinderende duel met AS Monaco van dinsdagavond even zoeken naar de juiste woorden om na te beschouwen. ,,Dit is niet alleen maar mazzel, maar toch ook weer wel. Ik heb nog niet de conclusie getrokken hoe of wat. Natuurlijk zit het mee bij de bal op de lat, maar Luuk (de Jong, red.) kopt hem voor ons wel binnen. Dat is ook kwaliteit.”
In samenwerking met indebuurt Eindhoven