Volledig scherm
Kam Po in Eindhoven lijkt wel een beetje op een cafetaria. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Restaurant Kam Po in Eindhoven zorgt voor Chinese verrassingen

RecensieEINDHOVEN - Als je van lekkere authentieke gerechten uit de Kantonese keuken houdt en niet veel geeft om de inrichting van een zaak, is Kam Po een aanrader. Wij hebben al lang niet zo lekker Chinees gegeten. Beoordeling: 7,8

In de Kruisstraat in Eindhoven kun je met groot gemak een culinaire wereldreis maken. Griekse, Italiaanse en Oosterse restaurants wisselen elkaar af in deze drukke winkelstraat. Op nog geen 50 meter afstand van de grootste weekmarkt van Nederland, de Woenselse Markt, ligt Chinees specialiteitenrestaurant Kam Po. Voor wie niets geeft om een kleurrijk ingericht Chinees restaurant maar juist gaat voor heerlijke authentieke gerechten uit de Kantonese keuken, is dit de plek waar je moet zijn.

Bij binnenkomst is de eerste indruk dat het restaurant iets weg heeft van een efficiënt ingerichte cafetaria. Een smalle lange zaak met aan de linkerkant vitrines gevuld met allerlei gerechtjes. Daarachter de bar en een grote koelkast gevuld met bier en blikjes fris. Formica tafeltjes met degelijke stoelen die in een rij achter elkaar opgesteld staan. Geen tierlantijnen zoals we kennen van de meeste oosterse restaurants.

Twee gastvrouwen, sportief gekleed in hoodie en met sneakers aan de voeten, ontvangen ons en we mogen aan een tafeltje pal tegenover het culinaire centrum, de open keuken, plaatsnemen. De koks zijn hyperactief aan het werk, zien we. Tegelijkertijd zou je een speld kunnen horen vallen in de keuken, er wordt geruisloos en geconcentreerd gekookt. Ondanks deze bedrijvigheid heerst er een aangename en ontspannen sfeer.

Genummerde kaart

Een geplastificeerde kaart met afbeeldingen en nummers van 1 tot circa 140 staat op tafel. De wachttijd van het serveren van de gerechten kan oplopen van 15 tot 30 minuten omdat alle gerechten vers bereid worden. Maar dat deert ons niet.

Er is zelfs een heel speenvarken te bestellen volgens de kaart. Zo'n varken zien we even later naar een tafel achter ons gaan waar een grote familie een verjaardag viert. Indrukwekkend zoals de kok het geroosterde varken op tafel zet tussen de gasten. De gasten mogen keuren. Hij neemt het varken weer mee naar de keuken. Binnen enkele minuten is hij terug met mooie ontbeende stukken vlees. Waar, zo te horen, intens van genoten wordt.

We vragen de gastvrouw om ons te helpen met het maken van een keuze uit de enorme puzzelplaat van gerechten. Dat levert ons een culinair reisje op door de Kantonese keuken, die zijn oorsprong vond in Guangdong, de zuidelijkste provincie van China. Een Tsingtao biertje erbij, we zitten goed.

Raak het hart

We beginnen met een licht gefrituurd garnalenpasteitje. Een knapperige start van krokant gefrituurd dun deeg en een sappige royale vulling van fijngesneden grote garnalen. Ondanks het gefrituurde deeg totaal niet vet. De volgende gerechten zijn een drietal dimsums (deeg op basis van bloem, rijstebloem, tapioca) geserveerd in stoommandjes. De betekenis van dimsum is 'raak het hart'. Dat gaan deze lekkernijen zeker doen. De dunne deegvelletjes zijn gevuld met haaienvinnenpastei, garnalen, varkensvlees en groenten. Stuk voor stuk heerlijke, goed gevulde, krakend vers bereide dimsums. De dimsum kunnen we dopen in een lichte sushisaus op basis van chilipeper. De chef brengt als aanvulling een schaaltje met pittig gezouten en licht gebakken inktvis. Knapperig en kruidig.

Vervoering

Ook de volgende gerechten brengen ons in vervoering. Gevulde aubergines met zacht gegaard varkensvlees, garnalen en een zwartebonensaus. De van nature flauw smakende aubergine krijgt pit door de vulling, de gekruide bonensaus geeft een licht pittige aanvulling. De Chinese dunne bami met taugé, piepkleine stukjes geroosterd varkensvlees, ei en pijpui heeft een gerookte smaak. Het geroosterd spek is voor herhaling vatbaar, de rand is gekruid en knapperig geroosterd, het vlees mals en vol van smaak. De Singapore taart, gefrituurde rettich, wordt geserveerd op bami en opgevuld met rode pepertjes, taugé en ei. De rettich wordt eerst gestoomd en daarna gefrituurd. Het scherpe en harde van rettich is door deze bereidingswijze weg. De stevige wortel is veranderd in een zacht blokje met een milde smaak en een klein beetje bite.

Als zoete afsluiting krijgen we een gestoomd cakeje aangeboden van kleefrijst gevuld met kokos en custard. Een licht zoet en plakkerig slot. Bij de koffie en Chinese thee leunen we tevreden achterover en zijn het erover eens dat het lang geleden is dat we zo lekker Chinees gegeten hebben. We begrijpen na vanavond heel goed dat de vriendelijke bediening op makkelijke sneakers loopt. De twee dames bedrijven deze avond topsport!

Beoordeling

- Voorgerecht 9,0
- Hoofdgerecht 9,0
- Nagerecht 6,5
- Bediening 8,0
- Ambiance 6,0
- Prijs/kwaliteit 8,0

De rekening

(2 personen, 3 gangen)

- 1 glas fris €1,75
- 2 flesjes water €3,50
- 2 Chinees bier €7,00
- 1 ravioli gebakken €4,25
- 1 garnalen ravioli €5,25
- 1 pastei €4,25
- 1 ha kauw €5,25
- 1 pittige inktvis €7,25
- 1 rettich taart €7,25
- 1 gevulde aubergine €7,25
- 1 geroosterd spek €7,25
- 1 Chinese bami €4,50
- 1 koffie €1,75

Totaal €66,50

De kaart

- De menukaart is genummerd en zeer uitgebreid. En verdeeld in verschillende categorieën zoals dimsum, kleine hapjes en gebakken bami, Chinese gerechten en speciale gerechten.
- Van alle gerechten is ook een foto toegevoegd zodat je ziet wat je op je bord krijgt.
- Het is ook mogelijk om een maaltijd of snack af te halen in het restaurant.
- Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur. Woensdag gesloten.

Informatie

Kam Po
Kruisstraat 163A Eindhoven
040-2826637
Website: restaurantkampo.nl

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven