Sabine Feron en Tim Elfring van Phood voor het nieuwe restaurant in het Ketelhuis op het Campina-terrein in Eindhoven.
Volledig scherm
Sabine Feron en Tim Elfring van Phood voor het nieuwe restaurant in het Ketelhuis op het Campina-terrein in Eindhoven. © Phood

Restaurant Phood in Eindhoven maakt Farm Box voor klanten, met leveranciers groenten

EINDHOVEN - Zuur, erg zuur, dat is het goede woord. Na een tijdelijke openstelling met de Dutch Design Week en enkele weken proefdraaien zou restaurant Phood op het Campinaterrein in Eindhoven deze week opengaan. Vanwege het corona-virus ging dat dus niet door.  

En dus gingen Tim Elfring en Sabine Feron op zoek naar andere manieren om de kersverse zaak overeind te houden. Behalve bezorgen via maaltijdbezorger Deliveroo en eten afhalen, komen ze daarom ook met een Farm Box. 

,,Dat is een doos met verse groenten die we thuisbezorgen of je kunt ze afhalen. Maar dat doen we niet alleen, die is samengesteld met verschillende leveranciers. Want ook voor hen valt 80 procent van de omzet weg nu de horeca grotendeels op slot zit”, vertelt Elfring. 

De 5de verdieping van het Veem op Strijp-S kleurt rose van de ledlampen boven de planten van stichting Duurzame Kost.
Volledig scherm
De 5de verdieping van het Veem op Strijp-S kleurt rose van de ledlampen boven de planten van stichting Duurzame Kost. © Michel Theeuwen

En dus doen Aspergetij uit Maarheeze, Duurzame Kost uit Eindhoven en Koppert Cress uit Monster mee. Samen vullen ze een soort Hello Fresh-doos met asperges, champignons, mini-groente en kruiden, en andere groenten waarmee drie maaltijden gemaakt kunnen worden, voor twee personen. Kosten: 50 euro. Eventueel is het ook mogelijk om er bijvoorbeeld biologische kip bij te bestellen, vertelt Elfring. De chef van Phood levert er de drie bijbehorende recepten bij én een suikervrij toetje. 

Overeind blijven is het belangrijkste

Het Ketelhuis op het Campinaterrein aan de Hugo van der Goeslaan-Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven. Hier zou restaurant Phood opengaan, maar dat is door het corona-virus uitgesteld.
Volledig scherm
Het Ketelhuis op het Campinaterrein aan de Hugo van der Goeslaan-Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven. Hier zou restaurant Phood opengaan, maar dat is door het corona-virus uitgesteld. © Phood

,,Gelukkig hadden wij nog geen reserveringen voor de langere termijn, omdat we pas twee weken proefgedraaid hebben. Dat is weer een voordeel ten opzichte van andere restaurants", zegt de Phood-eigenaar. Maar kan het bedrijf dit volhouden? ,,Als het afhalen, de bezorging en de groenteboxen een beetje gaan lopen wel. We hebben behalve de vijf mensen vast in dienst in de keuken, ook minder personeel nodig. Overeind blijven is nu het belangrijkste.”

Veemgebouw op Strijp-S

Duurzame Kost, dat forellen én groente kweekt in het Veemgebouw op Strijp-S, is ook op zoek naar andere afzetmarkten. Vanaf vrijdag zijn er in het Veemgebouw ook voor consumenten zakjes van de op de vijfde verdieping gekweekte sla te koop. Wine & Nuts, speciaalzaak in noten en wijn in hetzelfde Veemgebouw aan de Torenallee, gaat ook thuisbezorgen; bestellingen lopen via de site. 

Etenswaar bij Jokkmokk

Veel restaurants en andere horecapartijen zoeken creatieve oplossingen om deze donkere tijden door te komen. Cateraar Etenswaar -- die ook zonder werk is komen te zitten - heeft ‘onderdak’ gevonden bij kaaswinkel Jokkmokk. Bij Louis Klomp in de Tongelresestraat liggen nu ook  kant en klare maaltijden van Etenswaar in de koelvitrines. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven