Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Restaurants Da Nello en Zuid in Eindhoven zijn failliet

EINDHOVEN - Eindhoven is twee bekende restaurants armer. Zowel restaurant Zuid aan de Geldropseweg als restaurant Da Nello aan de Stratumsedijk is failliet. De oorzaak van beide faillissementen is onbekend. 

Restaurant Zuid opende in 2005 aan de Geldropseweg maar was de laatste jaren eigendom van een nieuwe uitbater. Die wil niet reageren op het faillissement. Wel is inmiddels duidelijk dat er komende maandag 3 juli om 11.00 uur een executieverkoop is van de complete inventaris van het restaurant.

Italiaanse restaurant
Ook bij Da Nello is de deur inmiddels op slot. Het Italiaanse restaurant opende in 2000. De naam was een verwijzing naar de bijnaam van Aniello Natella, de oprichter van de zaak. Natella kwam in 2013 op 47-jarige leeftijd op tragische wijze om het leven toen hij op Curaçao aan het zeevissen was. Hij werd op het strand meegesleurd door een grote golf. Zijn lichaam werd door de kustwacht in zee gevonden. 

Da Nello was destijds overigens al niet meer van de oprichter van de zaak. Het restaurant was in 2010 onder zijn leiding al eens failliet gegaan. Natella's broer Nando wist daarna een doorstart te maken. Afgelopen dinsdag werd het restaurant wederom failliet verklaard. Of er nu weer een doorstart komt is niet duidelijk. Van Da Nello was woensdag niemand bereikbaar.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niét zijn?
    PREMIUM
    Zomerserie

    Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niét zijn?

    EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven