Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Restaurants Da Nello en Zuid in Eindhoven zijn failliet

EINDHOVEN - Eindhoven is twee bekende restaurants armer. Zowel restaurant Zuid aan de Geldropseweg als restaurant Da Nello aan de Stratumsedijk is failliet. De oorzaak van beide faillissementen is onbekend. 

Restaurant Zuid opende in 2005 aan de Geldropseweg maar was de laatste jaren eigendom van een nieuwe uitbater. Die wil niet reageren op het faillissement. Wel is inmiddels duidelijk dat er komende maandag 3 juli om 11.00 uur een executieverkoop is van de complete inventaris van het restaurant.

Italiaanse restaurant
Ook bij Da Nello is de deur inmiddels op slot. Het Italiaanse restaurant opende in 2000. De naam was een verwijzing naar de bijnaam van Aniello Natella, de oprichter van de zaak. Natella kwam in 2013 op 47-jarige leeftijd op tragische wijze om het leven toen hij op Curaçao aan het zeevissen was. Hij werd op het strand meegesleurd door een grote golf. Zijn lichaam werd door de kustwacht in zee gevonden. 

Da Nello was destijds overigens al niet meer van de oprichter van de zaak. Het restaurant was in 2010 onder zijn leiding al eens failliet gegaan. Natella's broer Nando wist daarna een doorstart te maken. Afgelopen dinsdag werd het restaurant wederom failliet verklaard. Of er nu weer een doorstart komt is niet duidelijk. Van Da Nello was woensdag niemand bereikbaar.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven