Volledig scherm
PREMIUM
Opening Couteaux Keizersgracht © Frans van Mierlo

RHCe zoekt verhalen achter de foto's: De verf van Couteaux

EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl.

Couteaux

Allereerst de foto van deze week. Foto's van de opening van Couteaux aan de Keizersgracht. Een verfwinkel, zoveel is wel duidelijk. En het stond er blauw van de sigaretten die door een jong meisje werden rondgebracht op een schaaltje. Wie weet er nog meer over de winkel en de familie Couteaux? Meer foto’s staan op fotowerkplaats-rhce.nl.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven