Volledig scherm
Drukte op station Eindhoven door werkzaamheden © Jelle Krekels

Rij tot aan de Bijenkorf: werkzaamheden zorgen voor chaos op Station Eindhoven

UPDATEEINDHOVEN - Wachttijden tot 1,5 uur en een rij tot aan de Bijenkorf. Er rijden geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg en dat zorgde zaterdagmiddag voor chaos op het station in Eindhoven. Volgens NS kwam de grote drukte door een tekort aan beschikbare bussen.

Honderden reizigers die eerst naar de Bijenkorf moesten lopen om in de rij aan te sluiten. Dat was vandaag de situatie bij Station Eindhoven. Sommige reizigers moesten urenlang in de brandende zon staan voordat ze in de bus naar hun bestemming konden. Door geplande werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven en Tilburg en Eindhoven. 

Ondanks dat de werkzaamheden gepland waren, was er toch een groot tekort aan bussen. ,,We hebben tientallen bussen minder gekregen dan we besteld hebben", zei een woordvoerder van NS. ,,We vinden het echt heel erg vervelend maar we krijgen ook niet meer bussen geregeld."

Volgens de woordvoerder was het ook voor de busvervoerder hoogseizoen. Midden op de dag meldde de NS nog met man en macht te werken om de situatie te verbeteren. Later werd bekend dat de bussenchaos nog het hele weekend zal duren.

Rond drie uur moesten reizigers ook in een lange rij aansluiten, maar arriveerde er wel om de vijf minuten een bus. ,,Het gaat nu best snel", zegt een servicemedewerker van NS. ,,Maar vanochtend stonden ze tot aan de Bijenkorf."

De NS raadt treinreizigers aan om vooraf de situatie te checken. ,,Maar men moet rekening houden met een fikse vertraging. De NS verwacht niet dat het morgen beter is. 

Volledig scherm
Drukte op station Eindhoven door werkzaamheden © Jelle Krekels

In samenwerking met indebuurt Eindhoven