Volledig scherm

Rioolleiding verzakt in terrein golfclub De Tongelreep in Eindhoven

EINDHOVEN - Een rioolleiding van Waterschap De Dommel is vrijdagmiddag verzakt in het terrein van golfclub De Tongelreep aan de Charles Roelslaan in Eindhoven. Een kort onderzoek door het waterschap wees uit dat de leiding niet is gescheurd en nog kan functioneren. Noodmaatregelen zijn niet nodig.

De grote leiding, de rioolleiding zuid, van ongeveer 2 meter doorsnee is met een graafmachine gedeeltelijk blootgelegd.

De verzakking werd gemeld door de beheerder van de golfclub die een gat in zijn terrein zag.

Camera-inspectie

Maandag gaat het waterschap onderzoeken met camera-inspectie hoe de leiding het best te repareren is. Het terrein is afgezet met hekken, en het gat is met zand aangevuld om verdere verzakking te voorkomen.

De rioolleiding zuid transporteert het rioolwater van onder andere de dorpen Luyksgestel, Bergeijk, Knegsel, Steensel, Eersel, Valkenswaard, Waalre en Westerhoven naar de rioolwaterzuivering aan de Van Oldenbarneveltlaan in Eindhoven. Het afvalwater van huishoudens en bedrijven wordt gezuiverd op die rioolwaterzuivering voordat het in de Dommel wordt geloosd.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven