De eerste editie van Kletsmajoors in de bibliotheek in Eindhoven.
Volledig scherm
De eerste editie van Kletsmajoors in de bibliotheek in Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Robots en techniek thema bij Kletsmajoors in bieb Eindhoven

EINDHOVEN - Staan ouderen aan de zijlijn of worden ze 'meegenomen’ als het gaat om innovatie, inzet van robots en technologie? Dat is het thema van de praatshow Kletsmajoors, zondag 19 mei  om 14.00 uur in de bibliotheek in de Witte Dame aan de Emmasingel in Eindhoven. 

Dat past ook goed in de Dutch Technology Week die dan bezig is. Gasten van de door ouderen uit stadsverpleeghuis Vonderhof en de bieb georganiseerde talkshow zijn Teun van Roessel van Build Your Own Robot, directeur Ward Rennen van het Eindhoven Museum en Dropstuff.

Build Your Own Robot laat kinderen hun eigen robot bouwen. Dropstuff toont het Bumper Ballet, een kleine botsautobaan waarbij de computer het stuur overneemt, op de DTW en deze zondag op de Feel Good Market op Strijp-S. Het Eindhoven Museum behandelt momenteel Verleden, heden en toekomst van ons vervoer. De gasten gaan in op de vraag welke pluspunten technologische ontwikkelingen hebben, vooral voor ouderen. 

Kletsmajoors wil ontmoetingen tussen ouderen en jongeren organiseren. De gastheren -en vrouwen zijn bewoners van Vonderhof. De naam verwijst naar het koekje bij de koffie. De entree is gratis. Meer informatie op de site van de bibliotheek

In samenwerking met indebuurt Eindhoven