SYDNEY - Over een jaar of dertig kunnen robots net zo goed voetballen als de menselijke wereldkampioenen. Ze rennen rond 2050 over het veld, schieten op doel en bedenken hun eigen tactiek. Daarvan is Wouter Kuijpers overtuigd. Hij is de 'bondscoach' van Tech United, een robotvoetbalteam van de TU Eindhoven. De Brabantse robots zijn de regerende wereldkampioenen.
Volledig scherm
SYDNEY - Over een jaar of dertig kunnen robots net zo goed voetballen als de menselijke wereldkampioenen. Ze rennen rond 2050 over het veld, schieten op doel en bedenken hun eigen tactiek. Daarvan is Wouter Kuijpers overtuigd. Hij is de 'bondscoach' van Tech United, een robotvoetbalteam van de TU Eindhoven. De Brabantse robots zijn de regerende wereldkampioenen. © ANP

Robots van team uit Eindhoven opnieuw wereldkampioen robotvoetbal

VIDEOSYDNEY/EINDHOVEN- Nederland heeft zondag in Sydney de wereldtitel robotvoetbal geprolongeerd. De ploeg Tech United uit Eindhoven won in de finale van het toernooi RoboCup met 6-4 van de Chinese robots, verenigd in het team Water.

  1. Voetbalrobots TU/e maken zich op voor tiende finale wereldkampioenschap

    Voetbalro­bots TU/e maken zich op voor tiende finale wereldkam­pi­oen­schap

    EINDHOVEN - Het robotvoetbalteam van de TU/e verdedigt van 27 tot 30 juli zijn wereldtitel op de RoboCup 2017 in Nagoya, Japan. RoboCup is het wereldkampioenschap voor intelligente robots in verschillende disciplines, met bijna 4000 deelnemers uit 40 landen. Als Tech United de finale haalt, dan is dat voor de tiende keer op rij. Bij winst pakken de Eindhovense voetbalrobots, die volledig zelfsturend zijn, hun vierde wereldtitel. In de competitie voor ‘hulp-in-huis’-robots hoopt het TU/e-team voor het eerst de WK-titel te bemachtigen, na tweede en derde plaatsen op vorige toernooien.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven