Een van de aanhoudingseenheden aan het werk op het 18 Septemberplein tijdens de rellen van zondag 24 januari. Terwijl een aantal AE'ers een relschopper aanhouden, schermt de rest van het team hun collega's af van de menigte. In deze situatie is ook de ME nog voor het team gaan staan om ze te beveiligen. (Bewerkte versie)
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de aanhoudingseenheden aan het werk op het 18 Septemberplein tijdens de rellen van zondag 24 januari. Terwijl een aantal AE'ers een relschopper aanhouden, schermt de rest van het team hun collega's af van de menigte. In deze situatie is ook de ME nog voor het team gaan staan om ze te beveiligen. (Bewerkte versie) © ED

‘Romeo's’ tijdens rellen in Eindhoven: werken in een stenenstorm van buitencategorie

EINDHOVEN - Stukken straatsteen slaan in op het dak en tegen de ramen van het busje terwijl Daan achtjes rijdt aan de rand van het Eindhovense 18 Septemberplein. Of hij even de andere kant op wil draaien, vraagt collega Ron vanaf de bijrijdersstoel. Hij is het even beu aan de kant van de relschoppers te zitten. Alle projectielen lijken wel op hem gericht. Daan en Ron, twee collega's van de aanhoudingseenheid, bevonden zich met hun collega's die zondag 24 januari urenlang in het gewelddadige niemandsland tussen de ME en de rellende menigte.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

  1. Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel
    Play

    Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel

  2. Arts Sabine behandelde een jaar geleden eerste coronapatiënt
    Play

    Arts Sabine behandelde een jaar geleden eerste coronapa­tiënt