Volledig scherm
De pauwen lijken zich goed te vermaken op het dak van een huis in de Sallandlaan © Patrick van Lieshout, dierenpolitie

Rondbanjerende pauwen ontsnapt in Eindhoven, eigenaar nog onbekend

EINDHOVEN - Of ze normaliter bij Speelpark de Splinter rondbanjeren, weet medewerker Hugo Jansen ook niet. Maandagavond zijn in de Sallandlaan in Eindhoven in ieder geval een drietal pauwen gespot, die zich kostelijk leken te vermaken op het dak van een huis. Patrick van Lieshout van de Dierenpolitie Oost-Brabant was snel ter plaatse om poolshoogte te nemen. De dieren lopen volgens de laatste berichten nog steeds door de Eindhovense straten.

Enkele buurtbewoners hadden iets voor 21.00 uur de achtervolging ingezet. Dat de pauwen niet in de Sallandlaan thuishoorden, werd hen vrij snel duidelijk. Van Lieshout: "Toen ik in de Sallandlaan arriveerde, stonden er zes buurtbewoners te kijken. Ze vertelden me dat de pauwen toen al even op het dak zaten."

Het leek de agent wijs om de dieren met rust te laten. "Ze deden niemand kwaad en hun welzijn was niet in het geding", legt hij uit. Terug naar hun vaste woonplaats vlogen de pauwen daarna echter niet. Sterker nog: dinsdagochtend om 11.00 uur ontving Van Lieshout een e-mail dat ze wederom in de omgeving van de Sallandlaan gezien waren.

Op zoek naar de eigenaar
Of ze van het nabijgelegen Speelpark de Splinter (Rode Kruislaan) af komen, durft medewerker Jansen niet te zeggen. "We hebben wel pauwen en die vliegen heel graag. Ze kunnen gewoon in en uit vliegen. Ik heb er vandaag nog een aantal bij ons op het terrein gezien, dus ik weet niet of ónze pauwen door de straten lopen", laat hij dinsdagmiddag weten.

Van Lieshout van de dierenpolitie gaat in ieder geval op onderzoek uit. "We moeten een oplossing zoeken om de dieren bij de eigenaar te krijgen, maar dat is ook afhankelijk van de eigenaar zelf. Ik ga kijken of ik hem kan achterhalen", besluit hij. Tot die tijd blijft de omgeving een openbare dierentuin.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven