Volledig scherm
© Rene Manders

Rondje op het terras in Eindhoven 'maar' 10 cent duurder dan vorig jaar

KAARTEINDHOVEN - Een rondje op het terras in Eindhoven kost gemiddeld 21,40 euro. Dat is tien cent meer dan vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners, die ieder jaar een rondje maken langs terrassen in Nederland.

De onderzoekers bestellen dan twee frisdrank, twee koffie, twee bier en twee rosé.

Gemiddeld zijn de eerdergenoemde acht drankjes in Nederland 2,2 procent duurder dan in 2016. Dat terwijl de jaarinflatie over 2016 volgens CBS-cijfers slechts 0,3 procent was. Eindhoven doet het gemiddeld genomen goed. Alleen Zwolle, Apeldoorn en Breda zijn goedkoper.

Lees verder onder de kaart.

De prijsstijging komt volgens de onderzoekers voornamelijk door stijgende personeelskosten. Schaarste van personeel stuwt de kosten op, wat doorberekend wordt aan de klant, zo laat Van Spronsen & Partners weten.

In Nijmegen stegen de prijzen dit jaar met 8,4 procent het hardst. Ook in Almere (+4,9 procent) en Den Haag (+4,3 procent) is een rondje nu flink duurder dan vorig jaar. In Eindhoven, Leiden en Tilburg stegen de prijzen dit jaar het minst hard. Amsterdam is de duurste terrasstad, met een prijs van 24,25 euro. Zwolle is de goedkoopste met 21,00 euro.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven