Volledig scherm
De Heezerweg in Eindhoven. © FotoMeulenhof

Rooien bomen eerste stap in herinrichting Heezerweg Eindhoven

EINDHOVEN - Volgende week wordt in Eindhoven begonnen met het rooien van de bomen aan de Heezerweg buiten de ring. Het is de eerste klus voor de herinrichting van de straat die later dit jaar gaat beginnen. 

Een hele trits borden waarschuwt de automobilist op de Heezerweg toch vooral niet te parkeren, vanaf maandag 8 januari. Dan begint namelijk het rooien van de bomen op het stuk tussen de ring/Piuslaan en de Tivolilaan/Floralaan-Oost. Dat is de eerste klus voor de herinrichting van de straat later dit jaar. Hoofddoel: de weg veiliger maken. 

De bomen worden nu weggehaald, ruim voor het broedseizoen, meldt een woordvoerder van de gemeente Eindhoven. Dat gaat twee weken duren en niet één zoals nog op de borden staat. Voor de zomer worden dan andere voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Heezerweg uitgevoerd, zoals het verleggen van kabels en leidingen. In oktober start dan het echte werk, eerst aan de Heezerweg, daarna aan de Korianderstraat en het Mimosplein.  Er wordt gewacht met het werk totdat de bouw van woningen door corporatie Sint Trudo gereed is. De totale klus gaat zo'n twee jaar duren. Behalve een nieuwe inrichting krijgen de straten ook nieuwe rioleringsbuizen.

Volledig scherm
De heringerichte Heezerweg in Eindhoven zou er zo uit kunnen gaan zien. © Gemeente Eindhoven

De bomen die de komende twee weken gerooid worden, worden allemaal vervangen. Hier en daar, zoals bij de kruising met de Thomas a Kempislaan komen er enkele minder om het uitzicht voor het verkeer te verbeteren. Het Mimosaplein en de hoeken Heezerweg/Korianderstraat en Korianderstraat/Leenderweg worden juist groener met enkele plantsoentjes. De grote bomen aan de zijkant van het Kruidvat blijven staan. Opvallend is wel dat er in de Korianderstraat alleen plaats is voor nieuwe bomen (én de bestaande platanen) aan één kant. Aan de zijde van de nieuwbouw Kruidenbuurt komt alleen een stoep.

De Heezerweg wordt iets smaller uitgevoerd, maar houdt de twee vrijliggende fietspaden. De Korianderstraat krijgt alleen fietsstroken in rood asfalt. Het totaal aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid. Ook worden de parkeerstroken langs de wegen beter bereikbaar en komen er groenstrookjes tussen fietspad en parkeerplaats. De kruising Heezerweg/Korianderstraat krijgt een extra laad- en losplaats en een grotere draaicirkel voor vrachtwagens. 

Ook de eerste stukjes van de Thomas a Kempislaan en de St. Gerlachstraat worden heringericht bij de werkzaamheden. De nieuwe wegen voor de Kruidenbuurt worden ook aangesloten op de Heezerweg en Korianderstraat. Bij de kruising Heezerweg-Lavendellaan komt een middengeleider. De Heezerweg houdt van daaraf twee rijstroken richting Tivolilaan.   

Volledig scherm
Impressie van het heringerichte Mimosaplein in Eindhoven. © Gemeente Eindhoven
Volledig scherm
De Korianderstraat in Eindhoven zoals die er na de herinrichting uit moet gaan zien. © Gemeente Eindhoven
Volledig scherm
De Heezerweg in Eindhoven. © FotoMeulenhof
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven