Rook en stankoverlast door brand in luchtafzuiging bij veevoerbedrijf Sonac in Eindhoven

Met video en updateEINDHOVEN - Bij diervoerbedrijf Sonac aan de Meerenakkerweg in Eindhoven heeft dinsdagochtend brand gewoed. Het vuur ontstond volgens officier van dienst van de brandweer Tim Bosmans in de luchtafzuiging bovenop het dak van een silo, die gevuld is met dierlijke eiwitten en vetten, waarvan meel wordt gemaakt. 

 1. Wat nou lekker niksen, je bent toch geen lamlendige slapjanus?
  PREMIUM
  LUMMELEN

  Wat nou lekker niksen, je bent toch geen lamlendige slapjanus?

  Ik heb een lummel-jurk. Als ik er naar kijk hoor ik golven breken op een strand. Ik zie een bloedrode zon ondergaan na een snikhete dag, die natuurlijk niet té heet was maar precies perfect vanwege dat verkoelende briesje. Ik ruik een net geschilde ananas die in partjes voor me in een bakje staat en voel het glas in mijn hand, dat tot de nok toe gevuld is met de meest fantastische cocktail ooit, inclusief gesuikerd randje en papieren parasolletje.
 2. Ruud van Nistelrooij wil nog even nagenieten en hoopt dinsdag met PSV spaarrente te innen
  PREMIUM

  Ruud van Nistel­rooij wil nog even nagenieten en hoopt dinsdag met PSV spaarrente te innen

  PSV-FC Emmen was voor de Eindhovenaren een bijna ideale aanloop voor de Eindhovenaren richting het Champions League-duel met AS Monaco van dinsdag. Trainer Ruud van Nistelrooij beaamde dat, maar hield een nare smaak over van de tegengoal en een fase na rust. ,,Met het vele wisselen werd het wat onrustig. Je hoopt voor een vol stadions nog een paar goals meer te maken, maar we moeten ook respect hebben voor FC Emmen dat bleef voetballen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven