Roze slipjes heersen in het Beursgebouw Eindhoven

VideoEINDHOVEN - Geen over elkaar buitelende vrouwen, maar een gemoedelijke sfeer hing er bij de eerste dag van de Hunkemöller Fabrieksverkoop in het Beursgebouw.

Stilte na de eerste storm, zo laat de sfeer zich dinsdagmiddag het beste beschrijven. De hoeveelheid slipjes op de grond of nog half aan een haakje bungelend, verraadt dat de omzet al binnen is. Hunkemöller houdt vier dagen uitverkoop en dat betekent een hal vol ondergoed. Lidewij Tom: ,,Als je dit in de winkel koopt, leg je zo 50 euro neer, hier 5. Dat scheelt nogal voor een student als ik." Tweeling Anouk en Joyce Marechal hoeft niet op de prijzen te letten. ,,Mama betaalt. Wij mogen alles uitzoeken, maar mama pakt ook dingen voor zichzelf hoor."

Tussen alle vrouwen heeft Sara Wolfs haar vriend Radu meegekregen. ,,Hij wilde zelf mee!'', roept Sara. Dat bevestigt hij, om teleurgesteld te vervolgen: ,,Ik had verwacht dat er meer mannen zouden zijn. Voor de mannen die nog moeten heb ik één tip: kijk niet naar al het roze hier, want dan word je helemaal scheel." De fabrieksverkoop is nog tot en met vrijdag van 10 tot 20 uur, entree 3 euro.

Volledig scherm
De fabrieksverkoop van Hunkemöller trok veel belangstellenden naar het Beursgebouw. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

In samenwerking met indebuurt Eindhoven