Volledig scherm
Rudy Reker. Archieffoto © Rene Manders

Rudy Reker weer lijsttrekker bij LPF Eindhoven

EINDHOVEN - Rudy Reker wordt opnieuw lijsttrekker van de Lijst Pim Fortuyn in Eindhoven. Het bestuur van de LPF stelt dat voor aan de leden van deze partij. Het wordt de vierde keer dat Reker zijn partij aanvoert bij de gemeenteraadsverkiezingen. 

Het bestuur van de LPF heeft dat vrijdag bekendgemaakt. "De keuze is op Reker gevallen vanwege zijn politieke ervaring, zijn gedrevenheid en zijn lokale bekendheid", zegt Charles Stroek, voorzitter van de Eindhovense LPF. 

"Er waren twee kandidaten, maar het bestuur is van oordeel dat de andere kandidaat nog wat verder moet rijpen voordat hij de kar kan gaan trekken." Wie de andere kandidaat was, willen Stroek en Reker niet zeggen.    

PVV

De Lijst Pim Fortuyn zit sinds 2006 in de Eindhovense gemeenteraad en heeft nu een raadszetel.  Begin dit jaar leek het er even op dat de LPF aansluiting zocht bij de PVV. PVV-leider Geert Wilders verklaarde toen dat zijn partij ook in een aantal gemeenten zou meedoen aan de verkiezingen. Kort tijd later bleek dat Eindhoven niet op het uiteindelijke lijstje van Wilders stond.

"Toen dat nieuws bekend werd, hebben we onszelf wel de vraag gesteld of we ons als LPF bij de PVV moesten aansluiten", bevestigt Reker. "Maar voordat we het antwoord op die vraag hadden, bleek al dat de PVV in Eindhoven niet zou meedoen", vervolgt Stroek. Daarmee heeft Wilders voor ons het antwoord al gegeven."

'Netjes en fatsoenlijk'

Als de PVV wel in Eindhoven had meegedaan, dan was de LPF in een lastig parket gekomen. Reker: "Natuurlijk, we vissen alle twee immers voor een deel in dezelfde kiezersvijver. Maar er zijn ook belangrijke verschillen. Wij zijn geen one issue-partij, maar hebben ook andere zaken hoog in het vaandel staan dan strijd tegen de radicale islam. Bovendien blijven wij netjes en fatsoenlijk. Eigenlijk kwam het dus wel goed uit dat we geen antwoord hoefden te geven op de vraag of we met de PVV in zee wilden gaan."

Wie er behalve Reker nog meer op de LPF-lijst komen te staan, kunnen de lijsttrekker en de partijvoorzitter nog niet zeggen. "De gesprekken met een aantal nieuwe en jonge kandidaten lopen nog", aldus Stroek. 

Volledig scherm
Rudy Reker. © Foto LPF Eindhoven
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven