Volledig scherm
Walther Tibosch, bestuursvoorzitter van Novadic-Kentron. © Roy Lazet

Samengaan Novadic-Kentron met Zorg van de Zaak stap verder

VUGHT - Arbo-bedrijf Zorg van de Zaak mag samengaan met de Brabantse verslavingsinstelling Novadic-Kentron. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) besloten. 

In april dit jaar werd de voorgenomen samenvoeging al bekendgemaakt. De ACM stelt nu dat er geen vergunning nodig is omdat er ‘geen reden is’ om aan te nemen dat hierdoor de mededinging wordt belemmerd. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet ook nog toestemming geven voordat de samensmelting definitief door kan gaan. 

Zorg van de Zaak krijgt zeggenschap over de benoeming van het bestuur en de raad van toezicht van Novadic-Kentron. De instelling blijft wel voortbestaan als zelfstandige stichting. Walther Tibosch uit Eindhoven, bestuurder van Novadic-Kentron, behoudt zijn functie, maar krijgt wel een tweede bestuurder naast zich. Omgekeerd treedt Tibosch toe tot de directie van Zorg van de Zaak en de daarbij aangesloten bedrijven.

De Brabantse gemeenten, de ondernemingsraad van Novadic-Kentron, de cliëntenraad en de raad van toezicht staan achter de versmelting.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven