Volledig scherm
Eindhovens Schrijftalent Sandra Bernart © Ruud Balk

Sandra Bernart is Schrijftalent 2017 van Eindhoven

EINDHOVEN - Sandra Bernart mag zich de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ noemen. Donderdag ontving zij in het NatLab uit handen van de winnaar van vorig jaar, Anja Frieling, het bijbehorende geldbedrag van 500 euro. 

De prijs is een initiatief van boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura en Bibliotheek Eindhoven, bedoeld om het in de stad aanwezige schrijverstalent te stimuleren en te ontdekken. Het is de tweede keer dat de aanmoedingsprijs werd uitgereikt. 

Uit de 64 inzendingen koos een jury onder leiding van auteur Manon Uphoff de zes beste verhalen van Sandra Bernart, Hessel Rippe, Rosa (pseudoniem), Richard van Westreenen, Debby Willems en Nina Kramer. Het winnende verhaal is verfilmd door studenten van creatieve school SintLucas. De zes verhalen staan in een boekje dat te koop is bij de drie organisatoren.  

Sandra Bernart publiceerde al eerder in verschillende verhalenbundels en op literaire websites. Haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen. Ik zag Menno is haar debuutroman, waarmee ze de finale behaalde van de Coffeecompany Book Award 2015 en de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2016. Momenteel werkt ze aan haar tweede roman. 

Over Nuchterheid met een zachte G zegt de jury: “Dit is in alle opzichten een afgerond verhaal waarin de personages stuk voor stuk als levende, echte mensen voor het oog van de lezer oprijzen. Je beweegt met de verteller mee op diens golven van spot, zelfrelativering en zelfreflectie. Een heerlijke geschiedenis met een heldere analyse van wat er allemaal zin en onzin is geworden in ons tijdsgewricht.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8887 stemmen