Volledig scherm
De SBS Kerstparade reed in 2008 ook al door Eindhoven © Irene Wouters

SBS Kerstparade keert terug in Eindhoven

POLLEINDHOVEN - Na de Lichtjesroute en Glow licht Eindhoven op 10 december nog een keer op. Tijdens de SBS-Kerstparade trekt een karavaan verlichte praalwagens door de stad. 

poll

Eindhoven telt te veel lichtevenementen

  • Eens (26%)
  • Oneens (74%)
2688 stemmen

De SBS-Kerstparade komt naar Eindhoven. Zondagavond 10 december trekken er twaalf verlichte praalwagens met honderden figuranten en BN'ers door de binnenstad. In 2008 deed de parade Eindhoven ook al eens aan. Destijds een groot succes want er stonden naar schatting zo'n 130.000 mensen langs de route. 

De organisatie is in handen van het Belgische Twice. Sinds 2002 organiseert het evenementenbureau kerstparades. Eerst in België, en later ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk. In Nederland organiseert Twice de parade samen met omroepbedrijf SBS.

Zo viert Nederland Kerst

Volgens een woordvoerder van SBS zullen er in ieder geval een paar bekende namen van SBS meerijden op de praalwagens. In 2008 waren dat Tooske Ragas en Piet Paulusma. Namen kan de woordvoerder voor deze editie nog niet geven. ,,Wel is al duidelijk dat een registratie van de parade een week voor Kerstmis wordt uitgezonden in het programma Zo viert Nederland Kerst."

Volgens Bart Meijer van de ondernemersvereniging worden momenteel de laatste vergunningen geregeld voor de parade. Zoals de planning nu is vertrekt de karavaan om 18.30 uur vanaf de Vestdijk. De route gaat verder over het 18 septemberplein, de Keizersgracht, Wal, Stadhuisplein en weer de Vestdijk. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (89%)
  • Nee (11%)
3902 stemmen