Volledig scherm
PREMIUM
Johanneke van Uijthoven, Noa van der Wolf, Joylin van Gastel, Britt de Louweren en Kiki Buiting, leerlingen van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard, in de door hen ontworpen escape room. © FotoMeulenhof/Jean-Pierre Reijnen

Scapetown Eindhoven moet jongeren warm maken voor de bouw

EINDHOVEN - Om jongeren te interesseren voor een beroep in de bouw loopt in Eindhoven de komende twee weken het project Scapetown.

,,Ik ga later iets doen met tractoren. Werken bij een loonwerker", zegt de een. ,,En ik word waarschijnlijk sportleraar", vertelt de ander. Kevin van Osch en Dennis Boelens, beiden veertien jaar,  hebben zich goed vermaakt op de eerste ochtend van het project Scapetown in Eindhoven. Ze zetten een houten huisje in elkaar; ,,goed stevig, met bouten.'' Toch zijn de twee leerlingen van scholengemeenschap Were Di uit Valkenswaard nog niet meteen gewonnen voor een loopbaan in de bouw.

  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen