Schietpartij woonwagenkamp: 'Ik was nog maar net van de bank toen het begon te knetteren'

Update + VideoEINDHOVEN - 20 kogelgaten in het raam, kogelgaten in een schilderij, de gordijnen en de bank. Bewoners  Fien Pfaff en Jan Dielissen zijn nog altijd in shock. Zondagavond werd hun woonwagen beschoten met een automatisch wapen. Wonderwel raakte niemand gewond.

Fien lag die avond tv te kijken op de bank. Haar man was al naar bed. Iets voor 23.30 uur gaat Fien nog even een sigaret roken en langs bij haar zoon die naast hen woont. "Ik was echt net bij mijn zoon, toen ik het hoorde knetteren", vertelt de aangeslagen bewoonster. "Ik rende naar buiten en zag nog net een auto wegscheuren."

Er blijkt met een automatisch wapen op de woonwagen van het koppel zijn geschoten. Volgens de politie zijn twintig kogels afgevuurd. De kogels waren dwars door de woning gegaan en enkelen ook door een tent die bij de wagen staat. In een schilderij dat aan de muur hangt, zitten gaten, maar ook in de gordijnen én in de bank waar Fien kort voor de schietpartij nog lag.

Kampioensfeest PSV

Haar man Jan Dielissen kreeg een hartverzakking toen hij de kogelregen hoorde. Volgens hem is de aanleiding een ruzie die hij vorige week had tijdens het kampioensfeest van PSV. Daarbij vielen klappen. "Ik weet voor 99 procent zeker dat het die mannen zijn geweest."

De woonwagen is gesloten voor onderzoek. Het koppel heeft de nacht noodgedwongen bij een zus doorgebracht. "Maar we hebben geen oog dicht gedaan." 

Grijze Audi

Een getuige zag rond 23.30 uur een grijze Audi in de buurt rijden. Volgens de politie zou deze auto mogelijk iets met de beschieting te maken kunnen hebben. De politie onderzoekt of conflicten van de bewoners aanleiding van de schietpartij kunnen zijn.

Volledig scherm
Kogelregen in woonwagen van Fien Pfaff en Jan Dielissen in Eindhoven. © Chiel Timmermans
Volledig scherm
Kogelregen in woonwagen van Fien Pfaff en Jan Dielissen in Eindhoven. © Chiel Timmermans

Nieuwsbrief ED

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Brabant? Schrijf je hier gratis in!

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven