Volledig scherm
Eindexamenkandidaat Youri van Lieshout in Lierop © FotoMeulenhof

School rouwt om overlijden Youri (17) uit Lierop: 'Een groot verlies, we gaan hem missen'

LIEROP/EINDHOVEN – Het trieste overlijden van Youri van Lieshout (17) uit Lierop is hard aangekomen bij de docenten en leerlingen van Helicon VMBO/MBO in Eindhoven. Youri overleed donderdag op 17-jarige leeftijd in zijn ouderlijk huis aan de gevolgen van kanker. ,,Wij gaan hem enorm missen in onze school.”

De middelbare school in Eindhoven plaatste in deze krant een rouwadvertentie om Youri een laatste eer te bewijzen. De jonge Lieroppenaar zat ruim vier en een half jaar op het Helicon. Hij leverde een prestatie van formaat door ondanks zijn ernstige ziekte met vlag en wimpel te slagen voor zijn opleiding vmbo-basis richting Dieren.

Nuchtere kijk

Zijn doorzettingsvermogen en de wil om er het beste van te maken maakte veel indruk op docenten en medescholieren. ,,Youri is 4,5 jaar lang een positieve, ijverige en vriendelijke leerling in ons VMBO en MBO geweest. Met een nuchtere kijk op zijn ziekte heeft Youri ons weten te inspireren.”

Aan het begin van het vorige schooljaar werd de zeldzame, agressieve kanker bij Youri ontdekt. Het ging om Desmoplastic small blue round cell tumor. Deze kankersoort is zo zeldzaam dat er geen Nederlandse naam voor is. Donderdag moest Youri zijn strijd tegen de kanker opgeven.

Sterkte

Helicon wenst de familie, vrienden en bekenden van Youri veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. ,,Wij gaan hem enorm missen in onze school.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De zomeraankopen bij PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
    PREMIUM
    Video

    De zomeraanko­pen bij PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

    Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven