Volledig scherm
Gebouw Kennispoort op het terrein van de TU/e-Campus in Eindhoven. © Kees Martens

SecurityMatters eerste nieuwe huurder Kennispoort in Eindhoven

EINDHOVEN - SecurityMatters huurt 1.200 vierkante meter kantoorruimte in gebouw Kennispoort op de TU/e Campus in Eindhoven.

Kadans Science Partner, sinds dit voorjaar eigenaar van gebouw Kennispoort, heeft de eerste huurovereenkomst gesloten. Het Eindhovense SecurityMatters vestigt zich op de zevende verdieping van het pand, dat komende tijd gemoderniseerd wordt. Kadans kocht het gebouw van ruim 8.100 m2 van de TU/e, die eind dit jaar de twee gehuurde verdiepingen verlaat.

Cyberveiligheid

SecurityMatters is in 2009 opgericht. Het bedrijf heeft een netwerk monitoring oplossing ontwikkeld (onder merknaam SilentDefense) waarmee organisaties hun industriële infrastructuur weerbaar maken tegen cyberbedreigingen en operationele problemen kunnen opsporen om stilstand te voorkomen. SilentDefense wordt internationaal toegepast in sectoren als elektriciteitsbedrijven, olie- en gasindustrie, chemische en farmaceutische installaties en de drinkwatersector. 

Twente

Oprichter Damiano Bolzoni begon als ethisch hacker en promoveerde aan de Universiteit Twente op cyberveiligheid. Daar ging het bedrijf oorspronkelijk van start. Omdat het in Twente moeilijk aan personeel kon komen, verhuisde het naar Eindhoven. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven