Volledig scherm
© ANP

Sekspoppenrel Patricia Paay: hoeveel moet Johan Vlemmix dokken?

VIDEODEN BOSCH/EINDHOVEN - De rechtbank in Den Bosch doet woensdagochtend uitspraak in de zaak van Patricia Paay tegen Johan Vlemmix. De Eindhovense ondernemer had vorig jaar het idee geopperd om levensgrote sekspoppen te laten maken van bekende Nederlanders, onder wie Paay.

Tijdens de zitting eind november besloot de rechtbank al dat Paay recht heeft op een schadevergoeding. Hoe hoog de vergoeding uitvalt maakt de rechter woensdag bekend. Volgens de rechtbank is Paay met het plan in haar eer en goede naam aangetast. Zij eiste aanvankelijk 30.000 euro, wat ze tijdens de zitting nog naar beneden bijstelde naar 15.000 euro. De rechter had toen al aangegeven veel minder dan 30.000 euro toe te wijzen.

Tijdens de zitting bood Vlemmix zijn excuses aan, maar Paay noemde het te laat voor een spijtbetuiging. Overigens blijft de ruzie tussen Vlemmix en de showbizzdiva voortduren. Vlemmix deed onlangs aangifte tegen Paay wegens smaad, laster en belediging. Hij besloot ook een civiele procedure tegen haar aan te spannen.

Bekijk hier het verslag van de rechtszaak: 

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven