Volledig scherm
© Thinkstock

Serieus gesprek met schoolbesturen over Boschakker Eindhoven

EINDHOVEN Wethouder Jannie Visscher gaat een 'serieus' gesprek aan met de schoolbesturen SKPO en Salto over de uitbreiding van de BoschAkker. Wat Visscher betreft gaat het opknappen van oude lokalen aan de Molijnstraat voor basisschool de BoschAkker door.

Maar ze wil wel van de betrokken schoolbesturen weten of ze volmondig achter het huisvestingsplan van de gemeente – uitgangspunt: samenwerking – staan.

Alleen dan kan ze de gemeenteraad overtuigen dat die de opknapbeurt van een half miljoen euro moet laten doorgaan.

Nagenoeg alle fracties spraken dinsdagavond in de meningsvormende raadsvergadering hun zorgen uit over de handelwijze van SKPO (van de BoschAkker, Jozef Israelslaan, wordt spilcentrum De Toeloop) en Salto van de nabijgelegen Driesprong. Die heeft lokalen over waar de BoschAkker gebruik van zou kunnen maken. Bereidheid om samen te werken bij de oplossing van het probleem had de raad niet vastgesteld.

Visscher erkende zelf ook fouten gemaakt te hebben.Tijdens de eindfase van de onderhandelingen over dertien projecten, is haar de feitelijke uitbreiding gewoon ontgaan. "Daardoor gebeurde er iets wat we eigenlijk niet willen. Dat is mijn verantwoordelijkheid."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven