Volledig scherm
ANP

Serieverkrachter leidde politie naar Jos de G.

EINDHOVEN - De verdachte in de zaak-Nicole van den Hurk is in beeld gekomen van politie en justitie tijdens het onderzoek naar een serieverkrachter die twaalf slachtoffers in de regio maakte tussen 1989 en 2010. De naam van verdachte Jos de G. dook op in het onderzoek omdat hij als zedendelinquent aansloot bij het daderprofiel.

Met de serieverkrachtingen rond Veldhoven en Riethoven had hij niets te maken maar voor het coldcaseteam van de politie was het wel reden om te kijken of aan de zaak-Nicole gelinkt kon worden. Na een DNA-onderzoek werd hij officieel verdachte.

Maandag doet de rechter uitspraak in de zaak tegen Jos de G. Die zaak duurt al 2,5 jaar en werd meerdere malen uitgesteld. De rechters lagen tijdens de behandeling van de zaak tweemaal onder vuur. Zowel de advocaat van Jos de G. als de nabestaanden vroegen om nieuwe rechters. De wrakingsverzoeken werden ongegrond bevonden. De verdachte heeft al laten weten maandag niet bij de uitspraak aanwezig te zijn.

In het ED van zaterdag of via de digitale krant leest u een uitgebreide samenvatting van de zoektocht van politie en justitie naar de verdachte die nu voor de rechter staat.

Volledig scherm
Rechtbanktekening van Jos de G., die verdacht wordt van de moord op Nicole van den Hurk (ANP)

In samenwerking met indebuurt Eindhoven