Volledig scherm
Onenigheid over het al dan niet meenemen van koptelefoons van een silent disco leidde vorig jaar tot een vechtpartij © ED

Silent disco op Strijp-S in Eindhoven eindigt in herrie

DEN BOSCH - Een ‘misverstand’ leidde mei vorig jaar tot een flinke vechtpartij op Strijp-S. Een bezoeker van een silent disco zou een bewaker in zijn gezicht hebben gebeten.

De vijfde mei vorig jaar was een gezellige dag op Strijp-S, dat weet Eindhovenaar Jefferson W. nog goed. De drankjes gingen er wel in. Zin in een feest ging hij met zijn broer naar een silent disco, waar de muziek per koptelefoon tot de bezoekers komt. Volgens Jefferson wilden zijn broer en hij even een frisse neus halen. 

Bewakers zagen dat ze met koptelefoons naar buiten gingen en dat is tegen de regels. Al snel stond er een hele groep om de twee heen en liep het uit op een vechtpartij. Een bewaker zegt dat Jefferson, goed herkenbaar door een apart kapsel, hem in zijn gezicht beet.

Dat is niet zo, zei W. in de rechtbank. Hij werd zelf juist hard te grazen genomen, brak een pols en scheurde een knieband. De officier van justitie  hechtte meer geloof aan getuigeverklaringen. Voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel vroeg hij een voorwaardelijke straf van drie maanden, gekoppeld aan een werkstraf van 180 uur.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen