Volledig scherm

SintLucas nu eigenaar van deel Natlab

EINDHOVEN - Het SintLucas is sinds vrijdagochtend definitief eigenaar van een gedeelte van het oude Natlab aan de Kastanjelaan.

De vmbo- en mbo-school hoopt eind 2015 naar het gebouw op Strijp S te verhuizen. Wethouder Mary-Ann Schreurs (D66) en directeur Walther Tibosch ondertekenden de overeenkomst gisteren in het Natlab zelf. "Een ideale plek voor een opleiding die creativiteit met het echte doen combineert", vond Schreurs. "Eigenlijk staat de school nu op de verkeerde plek. Die hoort hier op Strijp S."

In het nieuwe SintLucas krijgen straks zo'n 1.900 leerlingen les. Tibosch wil dat het gebouw een omgeving wordt waar ook anderen van kunnen profiteren. "Als wij de mogelijkheid hebben om hier 10.000 printjes te maken, moeten mensen daarvoor ook bij ons terecht kunnen." De contacten met ondernemers op Strijp S zijn er nu al volop. "Dat wordt straks alleen maar makkelijker. Denk alleen al aan het feit dat we een opleiding podium- en evenemententechniek hebben. Op 100 meter afstand ligt hier een fantastisch evenemententerrein."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven