Volledig scherm
PREMIUM
Buitenlandse studenten bij studentenflat AUrora op TUe terrein Eindhoven. © FotoMeulenhof

Site TU Eindhoven zoekt 300 kamers voor internationale studenten

EINDHOVEN - Nog 300 buitenlandse studenten van de TU Eindhoven hebben geen huisvesting gevonden als ze in augustus aankomen om met hun studie te beginnen. Om ze tijdelijk onderdak te bieden start de universiteit met de site aplacefornow.nl waarin ouderejaars en medewerkers die kamers over hebben die aan kunnen bieden aan nieuwkomers. 

Dat is dan voor maximaal drie maanden, tot de 300 studentenwoningen op het voormalige Slachthuisterrein bij de Berenkuil/Insulindelaan in Eindhoven worden opgeleverd eind dit jaar. Daarvan zijn er 200 voor buitenlandse TU/e-studenten en 100 voor internationale Fontys-studenten. De hogeschool heeft een andere tijdelijke oplossing gevonden, vertelt Gerco Cober, teamleider van de Dienst Studentenvoorzieningen bij Fontys. De 100 Fontys-studenten worden enkele maanden ondergebracht in de voormalige Philips Bedrijfsschool aan de Frederiklaan/Kastanjelaan. Die wordt momenteel omgebouwd tot woningen door Foolen & Reijs Vastgoed. 

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven